Een onderzoek naar narratieve formulering in een geanimeerd stripverhaal   -  13 augustus 2007

 

 

 

 

Inleiding

 

Deze thesis is geen ode aan de animatie en strip, maar gaat uit van het begrip dat animatie en strip volwaardige media zijn die geen aanmoediging behoeven te hebben omdat ze hun strepen in de geschiedenis al hebben verdiend.

 

Deze thesis gaat over de vertelvormen van animatie en strip en doet onderzoek naar of animatie en strip elkaar bij kunnen staan in een missie het vertellen van verhalen naar een ander niveau te tillen.

 

Animatie en strip vertellen verhalen met beelden. Dit is een verwantschap wat naar mijn mening wel eens zou kunnen leiden tot een constructieve samenwerking.

 

Met de huidige tijdsgeest en technologie is het in theorie heel goed mogelijk.

Maak een website in Flash, teken een strip en laat de plaatjes in de strip animeren. Echter er zijn veel valkuilen waarin het narratief verloren kan gaan.

Het zal aan de praktijk getoetst moeten worden, maar niet zonder een portie gezonde kennis over het onderwerp, om animatie en strip tot elkaar te brengen in een nieuw medium.

 

En dus ga ik in eerste instantie een grondige basis leggen door onderzoek te doen naar de relatie die al bestaat tussen animatie en strip en naar wat de verschillen zijn tussen animatie en strip.

 Ik heb daarvoor vijf onafhankelijke eigenschappen uit animatie en strip vastgesteld, die eenieder zijn eigen functie vervullen in de verhaalvertelkunst.

 

Melanie E.A. Frings

- 1 -

meaf1701@gmail.com

 

inhoudsopgave

2>