Een onderzoek naar narratieve formulering in een geanimeerd stripverhaal   -  13 augustus 2007

 

veranderingen in de situaties. Een geanimeerde-strippagina vertelt zichzelf in fases.

 

4.2 Strip als Animatie

 

De Avatar

Op het internet vind je op veel forums de meest creatieve en uitzinnige expressiemethodes van het moment. Meningen die online worden verkondigd worden voorzien van oneliners, gags, comicstrokes, animated gifs, diavoorstellingen tags, cartoons, games, noem maar op en combinaties daarvan(!). http://www.wizardapprentice.com/TimeAndSpace/avatars

 

In forums krijgen gebruikers kleine kadertjes waarin ze zichzelf een identiteit aan kunnen meten tegenover de rest en in die kaders wordt geen pixel verspilt.

Het ene kader is nog gekker dan de ander en bijna geen één is er hetzelfde. De kaders schitteren, veranderen van kleur, stuiteren, knikkebollen, trekken gekke bekken en doen een slag in de rondte om er bovenuit te blinken.

Alle kaders bij elkaar zijn een grote brei aan schreeuwerige praatjesmakers en het idee dat er mensen schuil gaan achter deze pratende plaatjes geeft een hele surrealistische indruk. Mensen gaan steeds beter communiceren met beeld en beeldtaal neemt steeds complexere vormen aan.

 

In een animatiestrip kan beeld voorzien van minimale animatie net dat extra beetje meer geven dan dat een bevroren beeld dat kan. Achtergronden worden levendiger, expressies van personages worden sterker en er ontstaan onverwachte verrassingen in het beeld. 

Combineer animatie met beelden uit strip en beeld begint om te vormen tot een levend organisme. De strip schiet wortel. Voeg daar ook nog eens geluid aan toe en je heb de poppen aan het dansen.

 

Melanie E.A. Frings

- 41 -

meaf1701@gmail.com

<40

inhoudsopgave

42>