Een onderzoek naar narratieve formulering in een geanimeerd stripverhaal   -  13 augustus 2007

 

4.3 Het Systeem

 

Om verhalen te vertellen met zowel animatie als strip heb ik een systeem moeten bedenken dat zowel bewegend beeld als stilstaand beeld kan ondersteunen. Dit is een Flash-site geworden gemaakt in actionscript en

in de vormgeving heb ik gekozen voor pixel tekeningen en animaties in gif bestanden.

 

Waarom ik heb gekozen voor pixelart(5) is omdat de stijl van een pixel tekening niet verandert in animatie. Als je met pixels werkt bestaan er geen tweens, geen blurs, geen anti-alias, waardoor de kwaliteit van het beeld van een constant niveau blijft.

 

De stijl van de animatie-strip wilde ik zo consistent mogelijk hebben.

Het moet namelijk niet zo zijn dat je op een pagina beweging kan onderscheiden van stilstand beeld omdat er een kwaliteit of stijlverschil bestaat. En ook vond ik het belangrijk dat de tekeningen zowel heel gedetailleerd als heel eenvoudig moesten kunnen zijn. 

 

In de animatie strip kunnen kaders en ballonnen ontstaan, verdwijnen en veranderen ter ondersteuning en ter versterking van de inhoud.

 

Het verhaal neemt je mee middels animatie en plaatst je keer op keer weer in

nieuwe situaties, die je lezen kan zoals een strip. De inhoud op de pagina is de ene keer statisch en dan weer dynamisch.

 

 

(5) Pixel art is een vorm van digitale kunst die gemaakt wordt met behulp van een computer en grafische rastersoftware waarbij de afbeeldingen worden ge-edit op het niveau van de individuele pixels.

 

 

Melanie E.A. Frings

- 42 -

meaf1701@gmail.com

<41

inhoudsopgave

43>